Mesolankahoidot

Mesolangat asetetaan paikoilleen injektiomenetelmällä ja ne kiinteyttävät ja kohottavat ihoa. Mesolangat ovat biohajoavaa materiaalia ja langat sulavat itsestään 80-180vrk kuluessa. Hoidossa iho ei paksuunnu, vaan säilyttää heleytensä ja elastisuutensa. Tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen, mutta paras tulos on nähtävissä n. 1-6 kuukauden kuluttua hoidosta. Mesolangat saavat kehon lisäämään kollageenin tuotantoa ja kasvattavat fibroblastien määrää. Verenkierto paranee hoidettavalla alueella ja sitä kautta kudoksen hapen ja ravinteiden saanti kasvaa. Tämä pitää ihon hyvinvoivana. Tulokset kestävät noin vuoden.

Menetelmällä voidaan tehdä koko kaulan alueen tai kasvojen alueen kohotus. Mesolangoilla voidaan myös tiivistää jonkin muun alueen ihoa, esimerkiksi käsivarsista tai vatsasta. Mesolangat sopivat myös rintojen tai takapuolen kiinteyttämiseen ja kohottamiseen.

Huomioitavaa ennen hoitoa

Mesolankahoidossa on pienet komplikaatioriskit ammattilaisen tekemänä. Noin yhdelle viidestäkymmenestä voi hoidon jälkeen tulla mustelmia hoidetulle alueille. Tästä syystä ennen hoitoa onkin syytä välttää aspiriinia, omega 3 -valmisteita ja muita verta ohentavia lääkkeitä, noin kuukauden ajan.

Hoito-ohjeet

 • Ei saa käyttää alkoholia toimenpidepäivänä, eikä 3 päivää sen jälkeen
 • Ei saa tupakoida 2-3 päivää toimenpiteen jälkeen
 • Ei saa saunoa tai käydä uimassa 3-4 päivää toimenpiteen jälkeen
 • Ei saa harrastaa fyysisesti rasittavia toimintoja muutamaan päivään, tai kunnes turvotus on poissa
 • Tarvittaessa voi käyttää kylmäpusseja 3 kertaa päivässä (max.20min kerrallaan)
 • Muutaman päivän ajan voi esiintyä arkuutta/kipua, suositellaan kipuun paracetamol valmistetta, tulehduskipulääkkeitä vältettävä 2vkoa
 • Hoitopäivänä voi käydä suihkussa, mutta käsiteltyä aluetta ei saa hieroa

Mesolankoja ei suositella

 • Jos asiakkaalla on taipumus arpikudokseen
 • Jos asiakkaalla on jokin tulehdus tai infektio
 • Jos iholla on kasvaimia
 • Jos asiakkaalla on diabetes, sydänsairaus tai jokin autoimmuunisairaus
 • Jos asiakas on raskaana tai imettää

Lankatyypit

Lankoja on valmistettu erilaisia käyttötarpeita ajatellen. Ennen mesolankahoitoa käydään tarkasti läpi yhdessä ammattilaisen kanssa minkälainen lanka sopii juuri Sinun tarpeitasi vastaavaksi. Eri lankatyyppejä voidaan myös käyttää samaan hoitoalueeseen, esim. leukalinjan kiristykseen voidaan käyttää kiristäviä sekä hoitavia kollageenilankoja.

Monolangat
Monolangat muodostavat hoidettavalle alueelle ”kollageeniverkon”, johon hoidon teho perustuu. Langat hoitavat hoidettavaa ihoaluetta lisäämällä verenkiertoa ja kasvattamalla uusien solujen muuodostusta. Langat kohottavat ja heleyttävät ihoa luoden kevyen kasvojen kiristyksen.

Skrew-langat
Skrew-langat ovat nimensä mukaisesti kierrelankoja, joilla on samat vaikutukset hoidettavalle alueelle kuin Mono-langoilla – tehokkaampana. Skrew-langat auttavat muodostamaan kollageenia tehokkaasti sekä niillä on myös ihoa kiristävä vaikutus.

COG-langat
COG-langat eli kiristyslangat ovat ”väkä”lankoja, joilla saavutetaan halutun ihoalueen kiristys. COG-lankoja ei tarvita kuin 2-6kpl per hoidettava alue. Myös COG-langoilla on ihoa hoitavia vaikutuksia, kuten Mono- ja Skrew-langoilla.

Kysy lisää:

Ota yhteyttä jotta voimme vastata kysymyksiisi! Halutessasi järjestämme konsultaatiokäynnin jotta voimme kartoittaa juuri sinulle sopivimmat hoitovaihtoehdot.

 • 041 453 4319
 • info@sarisaily.fi

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelin (pakollinen)

  Viesti

  Katso myös:

  laserhoidot

  tayteainehoidot